Budit će Vas zvuci cvrkuta cvrčaka, mirisi cvjetanja ružmarina i šum mora,

a kraj će dana začiniti jedinstveni zalasci sunca koji zacrvenjuju nebo.
HR | EN | DE | FR

Izleti

Hotel Šipan nalazi se na idealnoj lokaciji za razgledavanje brojnih znamenitosti otoka Šipana i Elafitskog otočja, stare gradske jezgre Dubrovnika te stoljetne tradicije dubrovačke regije.

Otok Šipan je oaza u čijoj prirodi možete pronaći izvornu atmosferu Mediterana i brojne ostatke nekadašnjih dvoraca i vila. Na otoku se nalazi jedna od najljepših vila na dubrovačkom području – palača Skočibuha u Suđurđu – i čak 42 crkvice koje datiraju od 11. stoljeća, kao što su kapelica sv. Spasa, crkva sv. Stjepana te kapelica sv. Antuna u središtu mjesta.

Zaputite se pješačkim stazama od Šipanske Luke do Suđurđa i otkrijte netaknutu prirodu otoka Šipana – bogata polja u sredini otoka, vinograde, maslinike i povrtnjake lokalnih poljoprivrednika. Otočne staze idealne su za popodnevno razgledavanje, hiking i vožnju biciklom. Izaberite svoju rutu i istražite šumske staze i srednjovjekovni dvorac Beccadelli.

Ne propustite razgled arhipelaga Šipanske Luke barkom i posjet obližnjim otocima – Lopudu i Kalamoti. Uživajte u vožnji brodom, svježemu morskom zraku i skrivenim uvalama te zaplivajte u čistome Jadranskome moru.

Na upit, u suradnji s partnerima, za vas možemo organizirati privatni najam broda ili poludnevne i cjelodnevne izlete u Dubrovnik i okolicu.

Za aktualne ponude i upite molimo vas da se obratite recepciji.